Czosnkowe udka
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 45 minut
Porcja: 170 kcal
Składniki na 8 porcji

- Moje Gotowanie
Opublikowano: 11.09.2006, 08:51
Reklama
- 8 udek kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- szklanka Rosołu drobiowego WINIARY
- łyżka musztardy
- oliwa
- papryczka chili lub chili w proszku
- zioła prowansalskie, sól, pieprz
Reklama
Czosnek obrać, posiekać. Chili oczyścić z pestek, pokroić w krążki. Czosnek, chili i musztardę wymieszać z rosołem, oprószyć ziołami prowansalskimi.
Udka natrzeć solą i pieprzem, ułożyć w żaroodpornej formie. Polać czosnkowym sosem, przykryć. Piec 45 minut w temp. 200°C. W czasie pieczenia kilkakrotnie polewać sosem.
Reklama
Reklama
Reklama
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa
Ładowanie