Cytrusowy słój
Porcja: 225 kcal
Przygotowanie: 15 minut

- Moje Gotowanie
Dla 8 osób
- 5 czerwonych pomarańczy
- 3 grejpfruty
- 6 mandarynek
- 4 jabłka z czerwoną skórką
- 3 cytryny
- 1/2 szklanki likieru pomarańczowego
- cukier puder
- 100 g orzeszków pistacjowych
- kilkanaście goździków
- listki melisy (niekoniecznie)
1) Cytrusy (bez cytryn) obrać, usunąć białą błonkę. Pokroić w cienkie plastry. Jabłka umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w ćwiartki, bez obierania pokroić w poprzeczne plastry.
2) Orzeszki wyłuskać, opłukać z soli. Osuszyć na papierowym ręczniku. Przekroić.
3) Likier wymieszać z sokiem wyciśniętym z cytryn, ewentualnie doprawić do smaku cukrem.
4) W dużym szklanym naczyniu układać warstwami owoce, przesypując każdą warstwę orzeszkami, goździkami i listkami melisy. Zalać zalewą. Wstawić do lodówki. Przed podaniem do naczynia włożyć kilka kostek lodu.
Polecane
Te perfumy są idealne dla kobiet o znaku Barana. Tylko one są w stanie podkreślić ich charakter
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa