Cytrusowa galaretka
Przygotowanie: 15 minut
Oczekiwanie: 1-2 godziny
Porcja: 130 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 11.10.2006, 07:37
Reklama
Składniki na 6 porcji:
Reklama
- 2 opakowania Galaretki pomarańczowej WINIARY
- czerwony grejpfrut
- 8 mandarynek
- kilka gałązek mięty
Reklama
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Ostudzić, odstawić do stężenia. Grejpfrut i mandarynki obrać, podzielić na cząstki, oczyścić z białych błonek. Owoce wymieszać z tężejącą galaretką, nałożyć do szklanek lub kieliszków w kształcie wazoników (jeśli chcemy, żeby galaretki były "twardsze", należy obie galaretki rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki wody). Wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Udekorować miętą.
Reklama
Reklama
Reklama