Curry z siekanego mięsa
Czas: 25 minut
Kaloryczność: 250 kcal
Ilość porcji: 4
- Naj
Opublikowano: 21.10.2008, 10:15
Reklama
SKŁADNIKI:
- 4 marchewki
- pietruszka
- 1/2 selera
- jabłko
- cebula
- 50 dag schabu
- olej do smażenia
- szklanka bulionu drobiowego z kostki
- łyżeczka curry
- 5 dag rodzynek
- sól
- szczypta cynamonu
Reklama
Marchew, pietruszkę, seler i jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę posiekaj. Mięso pokrój w paski, podsmaż na oleju, wymieszaj z warzywami, cebulą i jabłkiem oraz bulionem i curry. Duś ok. 15 minut, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec duszenia wrzuć rodzynki, przypraw do smaku solą i cynamonem. Podawaj z ryżem na sypko, z sałatką z papryki, pomidorów i szczypioru.
NASZA RADA: Danie jest równie smaczne z mięsem mielonym. Jeśli zamiast curry użyjesz chińskiej przyprawy 5 smaków, możesz podać potrawę z błyskawicznym makaronem sojowym. W wersji naprawdę szybkiej użyj mieszanki mrożonych warzyw.
Reklama
Reklama
Reklama