Reklama
SKŁADNIKI:
  • 4 marchewki
  • pietruszka
  • 1/2 selera
  • jabłko
  • cebula
  • 50 dag schabu
  • olej do smażenia
  • szklanka bulionu drobiowego z kostki
  • łyżeczka curry
  • 5 dag rodzynek
  • sól
  • szczypta cynamonu
Reklama

Marchew, pietruszkę, seler i jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę posiekaj. Mięso pokrój w paski, podsmaż na oleju, wymieszaj z warzywami, cebulą i jabłkiem oraz bulionem i curry. Duś ok. 15 minut, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec duszenia wrzuć rodzynki, przypraw do smaku solą i cynamonem. Podawaj z ryżem na sypko, z sałatką z papryki, pomidorów i szczypioru.
NASZA RADA: Danie jest równie smaczne z mięsem mielonym. Jeśli zamiast curry użyjesz chińskiej przyprawy 5 smaków, możesz podać potrawę z błyskawicznym makaronem sojowym. W wersji naprawdę szybkiej użyj mieszanki mrożonych warzyw.

Reklama
Reklama
Reklama