● 7 dag kalafiora (mrożonka) ● 7 dag fasolki szparagowej (mrożonka) ● 7 dag selera korzeniowego ● 7 dag marchewki ● mała cebula ● średni ziemniak ● 3 łyżki białego wina ● 2 łyżeczki curry ● 3 łyżki bulionu mięsnego ● łyżeczka masła ● sól, pieprz Różyczki kalafiora i zieloną fasolkę przelać wrzątkiem. Seler i marchewki obrać, opłukać i pokroić w małą kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Fasolkę, marchewkę i seler przełożyć do natłuszczonego naczynia, zalać białym winem, posypać curry, wymieszać i gotować pod przykryciem 5 min (moc 500 W). Ziemniak obrać, umyć i pokroić w małą kostkę. Razem z kalafiorem i cebulą wmieszać do warzyw i zlać bulionem. Wszystko dusić pod przykryciem 6 minut ( moc 600 W). Warzywa przyprawić solą, pieprzem i ewentualnie jeszcze szczyptą curry. Podawać do drobiu, jagnięciny lub wołowiny. NASZA RADA Bulion mięsny możesz zastąpić śmietaną albo zrezygnować z ziemniaka i warzywa wymieszać z wcześniej ugotowanym ryżem.
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
\r\n
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.\r\n
Składniki na 2 porcje ● 7 dag kalafiora (mrożonka) ● 7 dag fasolki szparagowej (mrożonka) ● 7 dag selera korzeniowego ● 7 dag marchewki ● mała cebula ● średni ziemniak ● 3 łyżki białego wina ● 2 łyżeczki curry ● 3 łyżki bulionu mięsnego ● łyżeczka masła ● sól, pieprz Różyczki kalafiora i zieloną fasolkę przelać wrzątkiem. Seler i marchewki obrać, opłukać i pokroić w małą kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Fasolkę, marchewkę i seler przełożyć do natłuszczonego naczynia, zalać białym winem, posypać curry, wymieszać i gotować pod przykryciem 5 min (moc 500 W). Ziemniak obrać, umyć i pokroić w małą kostkę. Razem z kalafiorem i cebulą wmieszać do warzyw i zlać bulionem. Wszystko dusić pod przykryciem 6 minut ( moc 600 W). Warzywa przyprawić solą, pieprzem i ewentualnie jeszcze szczyptą curry. Podawać do drobiu, jagnięciny lub wołowiny. NASZA RADA Bulion mięsny możesz zastąpić śmietaną albo zrezygnować z ziemniaka i warzywa wymieszać z wcześniej ugotowanym ryżem.
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.