Cukinia z migdałami
Faszerowane warzywa to numer jeden letniego menu. Pękate cukinie do tej roli nadają się idealnie. Z pysznym nadzieniem, doprawionym odrobiną orientalnych przypraw, kuszą smakiem i wyglądem.
- Ewelina Dybicz, Claudia
Opublikowano: 29.06.2011, 13:00
Reklama
Porcja: 388 kcal
Przygotowanie: 55 minut
Na 4 porcje:
● 4 pękate cukinie
● cebula
● 3–4 ząbki czosnku
● 3 pomidory
● 100 g chudego surowego boczku
● 3 łyżki oliwy
● 1/2 łyżeczki kuminu i suszonej kolendry
● mielone goździki i mielony cynamon
● gałązka rozmarynu
● garść płatków migdałów
● 150 g żółtego sera
● kostka bulionowa warzywna
● sól
● pieprz
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama