Cukinia faszerowana kiełbasą
Cukinia oznacza po włosku małą dynię, jest więc doskonałym preludium do dyniowego sezonu. Można ją jeść na wiele sposobów, na obiad na przykład w formie faszerowanej kiełbasą
- mat.prasowe
Opublikowano: 15.09.2015, 20:00
Reklama
CUKINIA FASZEROWANA KIEŁBASĄ
Składniki na 4 porcje
Reklama
- Kiełbasa krucha z galaretką Madej Wróbel 600 g
- Cukinia 2 sztuki
- Czerwona cebula 200 g
- Ser żółty 250 g
- Oliwa
- Sól
- Pieprz
Reklama
Obierz kiełbasę ze skóry, a następnie pokrój w drobną kostkę. Posiekaj cebulę, również w drobną kostkę. Wrzuć kiełbasę na rozgrzaną patelnię, po chwili dodaj cebulę. Smaż przez kilka minut, aż poczujesz intensywny aromat kiełbasy. Przekrój cukinię w poprzek i wydrąż środki. Nafaszeruj połówki cukinii kiełbasą. Nie żałuj farszu, dołóż jeszcze trochę. Oprósz solą i pieprzem. Połóż na każdej cukinii słupki żółtego sera. Zapiekaj przez 30 minut w 150°C. Podziwiaj efekt końcowy i zjedz ze smakiem.
Reklama
Reklama
Reklama