Cukinia faszerowana
Przygotowanie 25 minut
Pieczenie 40 minut
Porcja: 210 kcal

- Naj
Opublikowano: 14.07.2008, 12:00
Reklama
SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:
Reklama
- 4 średnie cukinie
- cebula
- 2 łyżki oleju
- 6 pomidorków
- 15 dag szynki
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- ząbek czosnku
- 4 łyżki startego żółtego sera
- sól
- pieprz
- zielenina do dekoracji
Reklama
Cukinie przekrój wzdłuż na pół, wydrąż i oprósz solą.
Cebule posiekaj, zrumień na oleju. Z pomidorków usuń pestki, miąższ posiekaj. Szynkę pokrój, połącz z cebulą, pomidorkami i posiekanym czosnkiem, przypraw sola, pieprzem i sokiem z cytryny.
Farszem napełnij cukinie, posyp serem. Zapiekaj 40 min w temp. 180°C. Udekoruj zieleniną.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
15.09.2015, 20:00
Kuchnia
Jajka faszerowane całkowicie po polsku według przepisu Magdy Gessler. Takie jajka faszerowane na Wielkanoc to niebo w gębie!
01.04.2022, 16:00
10.09.2012, 05:00
23.12.2020, 16:25
Gwiazdy
Mateusz Gessler zdradza swój przepis na faszerowane pomidory w stylu francuskim
Współpraca reklamowa
03.07.2020, 10:33
10.05.2021, 08:00
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa