Crumble owocowy
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 35 minut
Porcja: 475 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 08.01.2007, 12:48
Reklama
Składniki na 6 porcji
● 2 opakowania "Mieszanki owocowej" HORTEX Ortika (po 45 dag)
● 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
● 4 łyżki masła
● 3 łyżki cukru
KRUSZONKA:
● 10 dag masła
● 15 dag (3/4 szklanki) mąki
● 10 dag (1/2 szklanki) brązowego cukru
● 5 dag posiekanych orzechów nerkowca
Owoce (bez rozmrażania) wsypać do żaroodpornego naczynia, oprószyć cukrem i imbirem.
Kruszonka: mąkę wymieszać z orzechami, cukrem i masłem. Owoce posypać kruszonką.
Wstawić do gorącego pieca. Zmniejszyć temperaturę do 180°C i piec 35 min. Podawać na gorąco.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama