Ciemne mufiny z białą i gorzką czekoladą
Dla amatorów słodkości i czekolady! Te babeczki są pyszne!
- kobieta.pl
Opublikowano: 03.05.2014, 08:00
Reklama
Składniki:
Reklama
- 2 szklanki mąki
- pół szklanki cukru
- 3 duże łyżki kakao
- 2 łyzeczki proszku do pieczenia
- pół szklanki oleju
- tabliczka gorzkiej czekolady
- tabliczka białej czekolady
- jogurt naturalny kubek 250 g
- jajko
Reklama
Mąkę, proszek do pieczenia, cukier i kakao mieszamy ze sobą. W osobnej misce łączymy jogurt, olej i jajko. Gdy składniki sie połączą dodajemy suche produkty i ucieramy na gładką masę. Na koniec wrzucamy pokruszone czekolady. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni, do papilotek nakładamy masę. Mufiny pieczemy około 20 minut.
Reklama
Reklama
Reklama