Reklama

SKŁADNIKI:

Reklama
  • 4 kotlety cielęce
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki masła
  • małe marchewki i brokuły (mrożonka)
  • 3/4 l bulionu
  • 100 ml śmietany
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżka kaparów
Reklama

Kotlety umyj i dokładnie osusz. Rozbij tłuczkiem, natrzyj solą, pieprzem, skrop sokiem z cytryny, pozostaw pod przykryciem 10 min. Rozgrzej masło na patelni, obsmaż kotlety z obu stron. Przełóż do rondla, dodaj lekko rozmrożone marchewki i brokuły, wlej szklankę bulionu, duś 15 min. Wyjmij kotlety i warzywa, do sosu dodaj śmietanę, musztardę, wymieszaj, chwilę pogotuj. Dodaj kapary, przypraw do smaku. Włóż mięso i warzywa, podduś 2–3 min. Podawaj z ryżem lub kluseczkami kładzionymi łyżką.

Reklama
Reklama
Reklama