Cielęcina w sosie śmietanowym
Przygotowanie: 40 min
Kaloryczność: 320 kcal
Dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 22.11.2008, 09:00
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 4 kotlety cielęce
- sól, pieprz
- sok z cytryny
- 2 łyżki masła
- małe marchewki i brokuły (mrożonka)
- 3/4 l bulionu
- 100 ml śmietany
- 2 łyżki musztardy
- łyżka kaparów
Reklama
Kotlety umyj i dokładnie osusz. Rozbij tłuczkiem, natrzyj solą, pieprzem, skrop sokiem z cytryny, pozostaw pod przykryciem 10 min. Rozgrzej masło na patelni, obsmaż kotlety z obu stron. Przełóż do rondla, dodaj lekko rozmrożone marchewki i brokuły, wlej szklankę bulionu, duś 15 min. Wyjmij kotlety i warzywa, do sosu dodaj śmietanę, musztardę, wymieszaj, chwilę pogotuj. Dodaj kapary, przypraw do smaku. Włóż mięso i warzywa, podduś 2–3 min. Podawaj z ryżem lub kluseczkami kładzionymi łyżką.
Reklama
Reklama
Reklama