Ciasto ze śliwkami z kardamonem
Klasyczne ciasto ze śliwkami z odrobiną orientu. Smaczne, szybkie i oryginalne.
- Claudia
Opublikowano: 08.09.2014, 08:49
Reklama
Porcja: 425 kcal
Przygotowanie: 40 minut
Na 12 porcji
Reklama
- 1/2 kg śliwek
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szklanka cukru lcukier waniliowy
- 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu
- 4 jajka
- szklanka oleju
Reklama
Śliwki opłukać, osuszyć. Przekroić na pół i usunąć pestki. Mąkę razem z proszkiem do pieczenia przesiać do miski. Dodać cukier, cukier waniliowy i kardamon, wbić jajka, wlać olej. Dokładnie wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do niej ciasto. Śliwki ułożyć na cieście. Piec ok. godziny w 180°C.
Reklama
Reklama
Reklama