Reklama

porcja: 350 kcal
przygotowanie: 65 minut
na 10 porcji
l 7 jajek
l 250 g cukru
l cukier waniliowy
l starta skórka
i sok z 2 pomarańczy
l 30 g mąki
l 80 g utartego biszkoptu
l280 g zmielonych orzechów włoskich
l masło i bułka do formy
l kandyzowane owoce (np. mango, papaja) oraz połówki orzechów włoskich do dekoracji
Żółtka utrzeć z połową cukru i cukrem waniliowym. Dodać skórkę i sok z pomarańczy. Białka ubić z resztą cukru i połączyć z masą żółtkową. Dodać mąkę, biszkopt i orzechy. Delikatnie wymieszać. Ciastem napełnić natłuszczoną i wysypaną tar tą bułką foremkę. Piec 45 minut w 200°C. Ostudzić. Przed podaniem ciasto udekorować owocami i orzechami.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama