Ciasto marchewkowe
Ulubione ciasto dzieci. Niektórzy nazywają je „sałatką warzywną z bakaliami”.
- Claudia
Opublikowano: 30.03.2014, 08:12
Reklama
Porcja: 440 kcal
Przygotowanie: 30 minut
Na 12 porcji:
Reklama
- 2 i 1/4 szklanki mąki
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- 3 jajka
- szklanka oleju
- 2 płaskie łyżeczki sody
- 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 szklanki marchewki startej na tarce o grubych oczkach
- 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 1/2 szklanki bakalii
- 2 opakowania twarożku naturalnego
- 4–5 łyżek cukru pudru
Reklama
Składniki oprócz marchewki, wiórków kokosowych i bakalii zmiksować. Dodać startą marchewkę, wiórki i bakalie. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blaszki. Piec ok. godziny w 160°C. Wystudzić. Posmarować twarożkiem zmiksowanym z cukrem pudrem.
poleca Anna Augustyn-Protas
Reklama
Reklama
Reklama