Reklama

Składniki:

Reklama
  • czekolada gorzka, mleczna lub deserowa - 3 tabliczki
  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • pół kostki masła
  • szczypta soli
  • proszek do pieczenia - mniej niż pół łyżeczki
  • szklanka cukru (drobno mielony, może być brązowy), 1 cukier waniliowy.
  • 1 jajko
Reklama

Do mąki wsypać cukier waniliowy, sól, proszek do pieczenia. Osobno miękkie masło wymieszać z cukrem. Utrzeć na w miare gładką masę. Dodac do niej mieszankę mąki. Zmiksować. Czekoladę pokruszyć na małe kawałki, wsypać do masy. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Blachę wyłożyć papierem lub matą silikonową. Łyżką formować płaskie ciastka. Piec 10-15 minut. Ciasteczka powinny zarumienić sie na brzegach.

Reklama
Reklama
Reklama