Ciasteczka orzechowe
Deser dla wielbicieli orzechów włoskich. Pycha!

- Naj
Opublikowano: 12.11.2010, 12:30
Reklama
● 25 dag masła
● 10 dag cukru pudru
● 2 żółtka
● 10 dag mielonych orzechów włoskich
● 35 dag maki
● połówki orzechów włoskich
[adsense]
Masło utrzyj z cukrem pudrem i jednym żółtkiem. Dodaj orzechy, make. Zagnieć ciasto. Schłodź je 2 godz. Rozwałkuj i wycinaj foremką serduszka. Ułóż je na blasze wyłożonej pergaminem, posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Na każdym sercu ułóż połówkę orzecha. Piecz 10–12 min w 200° C. Jeszcze ciepłe zdejmij z blachy.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Dzieci szydziły ze mnie, że dorabiam na boku, piekąc słodkie ciasteczka. Zmieniły zdanie, gdy poczuły smak pieniędzy”
28.03.2025, 17:00
11.07.2021, 19:20
Magia
Ciasteczka z wróżbą: ten przepis sprawdzi się nie tylko na Andrzejki. Podpowiadamy, jak je przygotować krok po kroku
07.11.2022, 09:30
18.10.2021, 19:00
28.03.2024, 10:00
18.04.2021, 20:18
09.12.2020, 13:47
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa