Chutney malinowy
Oto przepis ambasadora marki Fit&Easy Jana Kuronia na pyszny dodatek do mięs!
- kobieta.pl
Opublikowano: 10.04.2015, 08:28
Reklama
Składniki:
Reklama
- 500 g malin
- 1 cebula
- 1 pomarańcza
- kawałek świeżego imbiru
- 1 ząbek czosnku
- 250 ml białego octu winnego
- 200 g cukru sól
Reklama
Sposób przyrządzania:
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę i maliny podlewamy małą ilością wody i razem dusimy pod przykryciem. Gdy maliny i cebula zmiękną dodajemy drobno posiekany imbir, pół szklanki octu i dusimy jeszcze przez 20 minut. Wtedy dodajemy resztę octu oraz cukier,skórkę z pomarańczy i szczyptę soli. Dusimy na małym ogniu, często mieszając jeszcze przez co najmniej pół godziny.
Reklama
Reklama
Reklama