Chrupiący torcik
Przygotowanie: 30 minut
Oczekiwanie: ok. 1 godziny 30 minut
Porcja: 400 kcal
Składniki na 8 porcji
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 15.05.2007, 15:53
Reklama
Spód:
● po tabliczce (10 dag) gorzkiej i mlecznej czekolady
● 15 dag płatków kukurydzianych
Krem:
● tabliczka (10 dag) deserowej czekolady
● 2 szklanki śmietany kremówki
● cukierki czekoladowe do dekoracji
Reklama
Spód: czekolady stopić w rondelku na małym ogniu. Wsypać płatki kukurydziane, wymieszać. Masą wylepić okrągłą formę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić na 45 minut do lodówki. Wyjąć, ułożyć na talerzu.
Krem: czekoladę posiekać. Włożyć do miski, wlać śmietanę, ubić blenderem z przystawką do ubijania.
Czekoladową masę wyłożyć na spód, rozsmarować. Udekorować cukierkami czekoladowymi. Schłodzić w lodówce (ok. godziny).
Reklama
Reklama
Reklama