Chrupiące banany
Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 140 kcal
Składniki na 6 porcji

- Moje Gotowanie
Opublikowano: 12.06.2007, 15:46
Reklama
- 6 bananów
- 6 dużych arkuszy papieru ryżowego
- kilka listków mięty
- łyżka cukru
Reklama
Papier ryżowy nawilżyć. Banany obrać ze skórki, na każdym ułożyć 1–2 listki mięty, owinąć w arkusz papieru ryżowego.
Banany ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Cukier rozpuścić w niewielkiej ilości wody, posmarować banany.
Piec kilka minut w temp. 160°C, aż papier się zrumieni. Podawać z sosem karmelowym lub np. konfiturą brzoskwiniową.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
24.08.2024, 05:00
Lifestyle
Owsianka na owsianym to hit sezonu! Zobacz, jak łatwo przygotować pożywne śniadanie z sezonowymi owocami
Współpraca reklamowa
26.09.2024, 16:24
Kuchnia
Gofry idealne: lekkie i chrupiące. Z tego przepisu na pewno wyjdą i będziecie chcieli jeść je bez przerwy!
02.07.2022, 08:00
Moda i uroda
Maseczka z banana – dobra na zmarszczki, suchą skórę i trądzik. Jak ją zrobić? To prostsze niż wam się wydaje!
02.08.2022, 16:00
Kuchnia
Przepis na Tłusty Czwartek: faworki Magdy Gessler. Są tak pyszne, lekkie i chrupiące, że będziesz robić je cały rok!
23.02.2022, 13:00
04.07.2020, 22:19
06.09.2022, 11:00
26.12.2021, 12:00
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa