Chipsy ziemniaczane
Doskonała, domowa przekąska. Zamiast kupować w markecie zrób je sama!
- Claudia
Opublikowano: 14.01.2014, 12:28
Reklama
PORCJA: 167 kcal
PRZYGOTOWANIE: 10 minut
NA 6 PORCJI:
Reklama
- 1/2 kg ziemniaków
- 5 łyżek oliwy
- sól morska
- keczup
Reklama
Piekarnik rozgrzać do 220°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ziemniaki wyszorować i osuszyć. Następnie pokroić w cienkie plasterki, skropić oliwą i oprószyć solą. Dokładnie wymieszać i przełożyć na blachę. Rozprowadzić równomiernie, uważając, by plasterki ziemniaków za bardzo na siebie nie nachodziły. Piec ok. 10 minut, aż chipsy się zrumienią. Lekko przestudzić. Podawać z dodatkiem keczupu.
Reklama
Reklama
Reklama