Chipsy z dipami
Porcja: 148 kcal
Przygotowanie: 20 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 20:36
Reklama
Dla 8 osób
Reklama
- 2-3 opakowania chipsów
- 3 opakowania twarożku
- po puszce anchois i tuńczyka
- 4 łyżki keczupu
- 2 łyżki kaparów
- 8 łyżek majonezu
- 4 łyżki mielonych orzechów włoskich
- chilli w proszku
- 2 ząbki czosnku
- jogurt naturalny
- sok z cytrynypomidor
- sól
- pieprz
1) Opakowanie twarożku wymieszać z keczupem i połową majonezu. Doprawić solą i chilli.
2) Resztę twarożku wymieszać z jogurtem, posiekanym drobno czosnkiem i 3 łyżkami orzechów. Doprawić solą i pieprzem.
3) Tuńczyka zmiksować z połową kaparów i anchois. Wymieszać z resztą majonezu. Doprawić do smaku pieprzem, sokiem z cytryny i ewentualnie solą.
Reklama
4) Dipy przełożyć do miseczek. Różowy udekorować pokrojonym w cząstki pomidorem, beżowy kaparami, biały posypać resztą orzechów. Podawać z chipsami.
Reklama
Reklama
Reklama