Reklama

● 30 dag skrzydełek drobiowych
● 30 dag żołądków
● 30 dag wątróbek
● łyżka mąki
● łyżka smalcu
● duża cebula
● 2 ząbki czosnku
● 2 marchewki
● 10 dag fasolki szparagowej (może być 1/2 puszki)
● 1/2 pęczka natki
● sól
● pieprz
Skrzydełka, żołądki i wątróbki dokładnie umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki, oprósz mąką i zrumień na smalcu. Włóż posiekaną cebulę i czosnek, wlej 1/2 szklanki wrzątku, przykryj i duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. W połowie duszenia dodaj pokrojone w zapałkę i podsmażone marchewki, pod koniec włóż odsączoną fasolkę. Oddziel mięso ze skrzydełek od kości, włóż z powrotem do garnka. Dodaj posiekaną natkę, przypraw do smaku, podlej kilkoma łyżkami wody, duś jeszcze 5 min. Podawaj z chińskim makaronem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama