Reklama

Dla 4 osób

Reklama
  • 1/2 paczki mrożonki chińskich warzyw
  • 2 piersi kurczaka
  • 2 woreczki ryżu
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • Naleśniki: 20 dag mąki, szklanka mleka, szklanka wody, 2 jajka
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • imbir
Reklama

Z podanych składników zrób ciasto naleśnikowe. Usmaż dość cienkie krążki. Zwiń jeszcze ciepłe, pokrój na "ślimaczki". Ugotuj ryż na sypko. Piersi kurczaka umyj i osusz, potnij na paseczki. Usmaż na złoto na oleju, posól i popierz, trzymaj w cieple. Na rozgrzanym oleju uduś pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, dodaj mrożoną mieszankę chińskich warzyw. Duś do miękkości, przypraw solą, sosem sojowym i imbirem. Wymieszaj z ryżem, zielonym groszkiem i "ślimaczkami".

Reklama
Reklama
Reklama