Chińska sałatka z kurczakiem
Czas przygotowania 35 min
Porcja 260 kcal
- Naj
Opublikowano: 10.05.2007, 22:42
Reklama
Dla 4 osób
Reklama
- 1/2 paczki mrożonki chińskich warzyw
- 2 piersi kurczaka
- 2 woreczki ryżu
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 puszki zielonego groszku
- 2 łyżki sosu sojowego
- Naleśniki: 20 dag mąki, szklanka mleka, szklanka wody, 2 jajka
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
- imbir
Reklama
Z podanych składników zrób ciasto naleśnikowe. Usmaż dość cienkie krążki. Zwiń jeszcze ciepłe, pokrój na "ślimaczki". Ugotuj ryż na sypko. Piersi kurczaka umyj i osusz, potnij na paseczki. Usmaż na złoto na oleju, posól i popierz, trzymaj w cieple. Na rozgrzanym oleju uduś pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, dodaj mrożoną mieszankę chińskich warzyw. Duś do miękkości, przypraw solą, sosem sojowym i imbirem. Wymieszaj z ryżem, zielonym groszkiem i "ślimaczkami".
Reklama
Reklama
Reklama