Chili con carne
Doskonałe minidanie na ciepło. Smacznego!
- Claudia
Opublikowano: 07.01.2013, 15:37
Reklama
Porcja: 409 kcal
Przygotowanie: 55 minut
Na 4 porcje:
Reklama
- cebula
- ząbek czosnku
- marchewka
- łodyga selera naciowego
- 1–2 papryczki chili
- 500 g mięsa mielonego
- 2 łyżki oleju
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 300 ml bulionu
- sok z limonki
- puszka czerwonej fasoli
- 2 łyżki posiekanej natki
- sól
- pieprz
Reklama
Cebulę, czosnek i marchewkę obrać. Seler oczyścić. Chili rozkroić, usunąć pestki. Warzywa i czosnek posiekać. Mięso mocno podsmażyć na oleju. Włożyć warzywa i czosnek. Chwilę razem smażyć. Dodać koncentrat i bulion, sok z limonki, pieprz oraz sól do smaku. Dusić ok. 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Fasolę opłukać, dodać do potrawy i dusić jeszcze 15 minut. Posypać natką. Podawać w filiżankach, z tortillą.
Reklama
Reklama
Reklama