Reklama

Na 6 porcji:

Reklama
  • 16 rurek cannelloni
  • 35 dg mielonego mięsa
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • pomidory z puszki
  • 25 dag sera
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • 1,5 szklanki mleka
  • oregano
  • sól
  • pieprz
Reklama

Mięso podsmaż na oleju, dodaj posiekaną cebulę i czosnek, usmaż razem. Włóż połowę pokrojonych pomidorów, przypraw, duś kilka minut, mieszając. Rurki cannelloni napełnij farszem (małą łyżeczką, ostrożnie). Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Ser wymieszaj z mlekiem, przypraw solą i pieprzem, wylej na cannelloni. Wokół ułóż resztę pomidorów, posyp parmezanem. Piecz 30 min w temp. 200°C.

Reklama
Reklama
Reklama