Cannelloni z farszem
Czas przygotowania 40 min
Porcja 220 kcal
- Naj
Opublikowano: 28.09.2007, 11:37
Reklama
Na 6 porcji:
Reklama
- 16 rurek cannelloni
- 35 dg mielonego mięsa
- cebula
- ząbek czosnku
- pomidory z puszki
- 25 dag sera
- 4 łyżki startego parmezanu
- 1,5 szklanki mleka
- oregano
- sól
- pieprz
Reklama
Mięso podsmaż na oleju, dodaj posiekaną cebulę i czosnek, usmaż razem. Włóż połowę pokrojonych pomidorów, przypraw, duś kilka minut, mieszając. Rurki cannelloni napełnij farszem (małą łyżeczką, ostrożnie). Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Ser wymieszaj z mlekiem, przypraw solą i pieprzem, wylej na cannelloni. Wokół ułóż resztę pomidorów, posyp parmezanem. Piecz 30 min w temp. 200°C.
Reklama
Reklama
Reklama