Camembert faszerowany śliwkami
Czas przygotowania 35 min
Porcja 270 kcal
- Naj
Opublikowano: 12.09.2007, 14:11
Reklama
Na 4 porcje:
Reklama
- jajko
- koperek
- 2 camemberty (twarde)
- 1/2 szklanki tartej bułki
- 3 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 kg śliwek
- łyżeczka oregano
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
Reklama
Jajko roztrzep widelcem. Koperek umyj, osusz i posiekaj. Ser przekrój na pół, panieruj w jajku i tartej bułce. Usmaż z każdej strony na złoty kolor na oliwie zmieszanej z masłem. Umyj śliwki, osusz je, przekrój na pół i wyjmij pestki. Czosnek obierz i wyciśnij przez praskę. W usmażonym serze zrób kieszonkę, włóż w nią śliwki, odrobinę czosnku, koperek, listki oregano, sól i pieprz do smaku. Duś faszerowany śliwkami camembert 4-5 minut. Podawaj od razu - ser musi być gorący i chrupiący. To świetna przekąska, a nawet małe danie kolacyjne (np. z surówką).
Reklama
Reklama
Reklama