Burgery z suszonymi pomidorami i serem
Modne i do tego pyszne!
- Claudia
Opublikowano: 21.10.2013, 07:56
Reklama
porcja: 472 kcal
przygotowanie: 35 minut
na porcje:
Reklama
- 450 g chudej jagnięciny
- 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
- 50 g bułki tartej
- 4 suszone pomidory
- ząbek czosnku
- 30 g sera pecorino lub polskiego twardego sera owczego
- jajko
- 2 łyżki oliwy
- 2 bułki
- garść sałaty różnych gatunków
- sól
- pieprz
Reklama
Mięso wymieszać z miętą, bułką tartą, pokrojonymi w kawałki pomidorami, posiekanym drobno czosnkiem, startym serem i jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Z masy mięsnej uformować 4 kule. Delikatnie je rozpłaszczyć. Smażyć z obu stron po 4 minuty na rozgrzanej oliwie. Bułki rozkroić, podpiec. Połówki bułek obłożyć burgerami i sałatą. Zaraz podawać.
Reklama
Reklama
Reklama