Reklama
Składniki

* 80 dag małych buraczków
* główka czosnku
* 3 łyżki cukru
* 2 liście laurowe
* 2 łyżki listków rozmarynu
* 5 goździków
* po 6 ziaren ziela angielskiego i czarnego pieprzu
* szklanka czerwonego octu winnego
* 2 łyżki miodu
* łyżeczka soli

Reklama
Kup składniki do przepisu
Etapy przygotowania

Buraczki oczyścić, wyszorować, ugotować do miękkości. Opłukać zimną wodą. Czosnek obrać. Liście laurowe pokruszyć.
W wyparzonych słoikach ciasno układać buraczki i ząbki czosnku, przesypując rozmarynem, liśćmi laurowymi, goździkami, zielem angielskim i ziarnami pieprzu.
Zagotować 2 szklanki wody z cukrem, miodem i solą. Zdjąć z ognia, wlać ocet, wymieszać. Buraczki zalać gorącym roztworem. Szczelnie zamknąć słoiki.
Przetwory na zimę - przepisy na MojeGotowanie.pl

Reklama
Reklama
Reklama