Brzoskwiniowy krem
Przygotowanie: 10 min
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 18.03.2005, 12:26
Reklama
SKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ
Reklama
- mała brzoskwinia
- 50 ml likieru kokosowego
- 50 ml soku brzoskwiniowego
- pomarańcza
- 2 łyżki śmietanki
- gazowana woda mineralna
- kostki lodu
- plaster pomarańczy do dekoracji
Reklama
Brzoskwinię sparzyć, obrać, przekroić na pół, usunąć pestkę. Miąższ drobno pokroić lub zmiksować. Z pomarańczy wycisnąć sok.
Miąższ brzoskwini nałożyć do szerokiej szklanicy. Likier kokosowy, sok brzoskwiniowy i pomarańczowy oraz śmietankę wlać do shakera, dodać kostki lodu, potrząsnąć i przelać do szklanki. Dopełnić wodą mineralną, zamieszać. Ozdobić plastrem pomarańczy.
Reklama
Reklama
Reklama