Reklama

● paczka rukoli
● 8 suszonych pomidorów
● brzoskwinia
● 10 dag boczku wędzonego w plastrach
● 2 łyżki płatków migdałowych
● 2 łodyżki mięty
● torebka sosu sałatkowego włoskiego WINIARY
● 3 łyżki oliwy
Rukolę i miętę opłukać, osączyć, porwać na małe kawałki. Pomidory pokroić w paski. Brzoskwinię umyć, przekroić, usunąć pestkę i pokroić w plasterki.
Plastry boczku usmażyć na chrupko, osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Płatki migdałowe zrumienić na patelni.
Sos sałatkowy przygotować wg instrukcji na opakowaniu.
Wszystkie składniki sałatki połączyć na talerzu i polać sosem.

Reklama

Sos włoski z bazylią jest świetną propozycją do rukoli i suszonych pomidorów.

Reklama
Reklama
Reklama