Brownie
Przepis na pyszne, czekoladowe ciasteczka brownie. Pokochasz je!
- Naj
Opublikowano: 23.02.2010, 07:00
Reklama
SKŁADNIKI:
● 7–8 fig
● 50 ml rumu
● 2 tabliczki gorzkiej czekolady
● 20 dag masła
● 6 jajek
● 30 dag cukru
● 10 dag maki
● 5 dag pokruszonych orzechów włoskich
[adsense]
Figi namocz w rumie. W kąpieli wodnej rozpuść pokruszoną czekoladę, dodaj masło, wymieszaj. Jajka ubij mikserem, stopniowo dodając cukier i mąkę. Do masy dodaj przestudzona czekoladę, zmiksuj. Wymieszaj z orzechami oraz pokrojonymi, nasączonymi rumem figami. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, wylej na nią ciasto. Piecz 20 min w temp. 200°C.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama