Bowl truskawkowo-mandarynkowy
Przygotowanie: 30 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 15:10
Reklama
SKŁADNIKI NA 8 PORCJI
Reklama
- 2 pomarańcze
- 1/2 kg mandarynek
- 30 dag truskawek (świeżych lub mrożonych)
- 40 ml likieru pomarańczowego
- 2 łyżki syropu truskawkowego
- cytryna lub limetka
- butelka czerwonego półsłodkiego wina
- 1/3 l gazowanej wody mineralnej
Reklama
Pomarańcze przekroić na pół, wycisnąć z nich sok. Mandarynki obrać, podzielić na cząstki, obrać z białych błonek. Truskawki umyć, oczyścić, osuszyć, usunąć szypułki.
Limetkę lub cytrynę dokładnie umyć, pokroić na cienkie plasterki. Zimne wino połączyć z likierem, syropem truskawkowym, sokiem z pomarańczy. Włożyć owoce, wlać wodę mineralną, wymieszać.
Reklama
Reklama
Reklama