Bowl różany
Przygotowanie: 25 minut
Oczekiwanie: 1 godzina
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 15:14
Reklama
SKŁADNIKI NA 6-8 PORCJI
Reklama
- 6 świeżych, w pełni rozwiniętych kwiatów róż
- 30 dag malin
- 1/4 szklanki syropu malinowego
- 2 cytryny
- 1/2 l gazowanej wody mineralnej
- 2 butelki białego wina
Reklama
Kwiaty 4 róż delikatnie opłukać, oderwać płatki, włożyć do misy. Wlać wino. Wstawić na godzinę do lodówki, następnie przecedzić.
Maliny przebrać. Cytryny umyć, z jednej wycisnąć sok, drugą pokroić w plasterki. Do wina wlać syrop i sok z cytryny. Włożyć maliny i plasterki cytryny, wymieszać.
Wlać wodę gazowaną. Kwiaty pozostałych róż opłukać, oderwać płatki, włożyć do misy.
Reklama
Reklama
Reklama