Bowl miętowo-porzeczkowy
Przygotowanie: 25 minut
Oczekiwanie: 1 godzina
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 15:22
Reklama
SKŁADNIKI NA 10 PORCJI
Reklama
- łyżeczka zielonej herbaty
- 40 dag białych porzeczek
- butelka wytrawnego białego wina
- butelka różowego wina musującego
- kilka gałązek mięty
- 40 ml likieru miętowego
- ew. łyżka cukru
Reklama
Miętę opłukać, kilka listków odłożyć, resztę zalać szklanką wrzątku. Parzyć 10 min, odcedzić.
Herbatę zalać 1/2 l wrzatku, parzyć 3 min, odcedzić, ostudzić. Napary i wina dobrze schłodzić.
Porzeczki opłukać, osuszyć, owocki zdjąć z łodyżek, kilka najładniejszych gronek odłożyć.
Owoce włożyć do misy, wlać napary, likier, wina, ew. posłodzić. Ozdobić miętą i porzeczkami.
Reklama
Reklama
Reklama