Boeuf Stroganow
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 220 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 10.10.2006, 08:42
Reklama
Składniki na 4 porcje:
Reklama
- opakowanie mrożonki Warzywa do... gulaszu HORTEX
- 40 dag polędwicy wołowej
- 100 ml bulionu mięsnego
- łyżka mąki
- łyżka koncentratu pomidorowego
- cebula
- 15 dag pieczarek
- 1/3 szklanki śmietany 18%
- łyżka masła
- łyżka oliwy
- papryka, sól, pieprz
Reklama
Polędwicę pokroić w paski, oprószyć pieprzem. Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Masło stopić w rondlu, zeszklić cebulę. Wrzucić mięso, zrumienić. Dodać pieczarki, chwilę dusić, aż płyn odparuje. Posypać mąką, wlać gorący bulion i śmietanę, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić, dusić 10 min. Warzywa do... gulaszu HORTEX (bez rozmrażania) smażyć na oliwie około 10 minut, przyprawić. Warzywa z kaszą podawać do Stroganowa.
Reklama
Reklama
Reklama