Błyskawiczny sernik z brzoskwinią
Ciastko, które zrobisz w kilka chwil. Naprawdę błyskawicznie!
- kobieta.pl
Opublikowano: 08.03.2013, 12:23
Reklama
Składniki:
Reklama
- pół kostki masła
- paczka herbatników kruchych (np digestive), ok 250g
- wiaderko sera twarogowego do wypieków (zawierające cukier)
- puszka brzoskwiń w zalewie
- galaretka brzoskwiniowa
Reklama
Galaretkę przygotuj według opisu na opakowaniu, odstaw do stężenia. Masło delikatnie rozpuść, dodaj do drobno pokruszonych herbatników, wymieszaj. Powstałą masą wyłóż średnią silikonową formę (średnica około 25-30cm). Na spód z herbatników nałoż ser z wiaderka. Całość wyrównaj i włóż do piekarnika. Piecz w 160 stopniach przez około 45 minut. Uważaj żeby nie przypalic wierzchu. Ciasto wystudź. Na jego wierzch połóż plasterki brzoskwiń, całość zalej cienka warstwą galaretki. Przechowuj w lodówce. Smacznego!
Reklama
Reklama
Reklama