Reklama

SKŁADNIKI:

Reklama
  • po 30 dag brokułów, cukinii i pieczarek
  • 3 jajka
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki bułki tartej
  • łyżeczka suszonej bazylii
  • olej
  • kilka gałązek świeżego majeranku

Warzywa i pieczarki oczyść, opłucz i podziel na mniejsze kawałki. Jajka rozmąć z suszoną bazylią oraz solą i pieprzem do smaku, wymieszaj z tarta bułka i niewielką ilością wody. Warzywa wrzuć na rozgrzany olej, smaż mieszając, aż się zrumienia. Zalej jajkiem i smaż jeszcze chwilę, aż masa sie zetnie. Podawaj z ryżem na sypko i zielonym groszkiem, udekorowane swieżym majerankiem.


NASZA RADA:
Reklama

Aby potrawa była bardziej syta, mozesz dodac do jajek starty żółty ser. Tak przygotowane warzywa są też świetnym dodatkiem do mięs i ryb. Aby zaostrzyć ich smak, zamiast wody dolej do jajek jasnego piwa oraz użyj większej ilości przypraw.

Reklama
Reklama
Reklama