Blok szpinakowy
Przygotowanie: 30 minut
Pieczenie: ok. 40 minut
Porcja: 195 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 29.03.2005, 14:00
Reklama
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
Reklama
- 2 opakowania mrożonego szpinaku (ok. 80 dag)
- 4 jajka
- 2 jajka na twardo
- szklanka mąki
- sól, gałka muszkatołowa
Reklama
Szpinak rozmrozić, dokładnie odcisnąć. Żółtka oddzielić od białek, wymieszać z mąką. Białka ubić, razem ze szpinakiem dodać do mąki, delikatnie wymieszać, przyprawić solą i szczyptą gałki muszkatołowej.
Jajka na twardo obrać. Podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Nałożyć połowę masy, ułożyć dwa jajka na twardo, przykryć resztą masy. Piec około 40 minut w temperaturze 160°C.
Reklama
Reklama
Reklama