Blok kakaowy
Porcja: 406 kcal Przygotowanie: 25 minut Na 12 porcji
- Claudia
Opublikowano: 29.11.2008, 11:00
Reklama
Pyszny Blok proponuje Agnieszka Leleniewska, redaktor działu Psychologia miesięcznika Claudia.
Reklama
SKŁADNIKI:
- 1/2 szklanki wody
- szklanka cukru
- kostka masła
- ok. 400 g herbatników
- paczka mleka w proszku (niebieskiego)
- bakalie
- 5 łyżek kakao
- zapach rumowy
Reklama
Wodę, cukier i masło zagotować. Połowę herbatników pokruszyć, resztę zemleć. Razem z mlekiem, bakaliami, kakao i zapachem dodać do rozpuszczonego masła i cukru. Wymieszać. Masę przełożyć do wyłożonej przezroczystą folią podłużnej foremki. Następnie wstawić na parę godzin do lodówki, żeby blok stężał. Wyjąć go z formy. Pokroić w kawałki.
Reklama
Reklama
Reklama