Biszkoptowy Chińczyk
Przygotowanie: 30 minut
Pieczenie: 25-30 minut
Porcja: 290 kcal

- Moje Gotowanie
SKŁADNIKI NA 12 PORCJI
- 6 jajek
- szklanka cukru
- szklanka mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- torebka cukru waniliowego
- 1/2 szklanki cukru pudru
- łyżka soku z cytryny
- 10 dag marcepana
- barwniki spożywcze w 4 kolorach
- kolorowe cukierki (lentilki)
- 1/2 tabliczki czekolady mlecznej
- tłuszcz do blachy
Białka ubić, pod koniec ubijania wsypując powoli cukry kryształ i waniliowy. Ubijając, dodawać po jednym żółtka. Wsypać mąkę z proszkiem, lekko wymieszać łyżką.
Kwadratową blachę posmarować tłuszczem, wylać ciasto. Piec 25-30 minut w temperaturze 180°C. Biszkopt wystudzić, wyjąć z formy na tacę lub płaski półmisek.
Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny na gładki lukier. Pokryć nim wierzch i boki biszkoptu. Ciasto odłożyć do zastygnięcia.
Marcepan zagnieść z barwnikami, uformować pionki. Czekoladę połamać na kawałki i stopić na parze. Płynną czekoladę nałożyć do strzykawki, narysować na biszkopcie planszę do chińczyka, kolorowymi cukierkami zaznaczyć elementy planszy. Nim czekolada zastygnie, ustawić marcepanowe pionki.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa