Biszkoptowa tęcza
Przygotowanie: 30 minut
Oczekiwanie: 3 godziny
Porcja: 340 kcal
Składniki na 4-6 porcji

- Moje Gotowanie
● 4 opakowania Galaretek WINIARY o różnych smakach
● 2 szklanki mleka
● Budyń Malinowy WINIARY
● 20 biszkoptów
Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu. Proszek budyniowy wymieszać z połową zimnego mleka. Resztę mleka zagotować, wlać rozmącony budyń, gotować stale mieszając.
Formę keksową wyłożyć folią. Wlać galaretkę jednego koloru, gdy lekko stężeje, ułożyć biszkopty, na nich warstwę budyniu i ponownie warstwębiszkoptów. Wyłożyć kolejną galaretkę i odstawić do stężenia. Czynności powtarzać do wyczerpania składników.
Formę przykryć folią i wstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem wyłożyć z formy, zdjąć folię. Podawać z bitą śmietaną.
Polecane
Obraz Tamary Łempickiej sprzedany za rekordową kwotę: "To najwyższa cena, jaką zapłacono w Polsce za obraz stworzony przez kobietę"
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa