Reklama

● 4 opakowania Galaretek WINIARY o różnych smakach
● 2 szklanki mleka
● Budyń Malinowy WINIARY
● 20 biszkoptów
Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu. Proszek budyniowy wymieszać z połową zimnego mleka. Resztę mleka zagotować, wlać rozmącony budyń, gotować stale mieszając.
Formę keksową wyłożyć folią. Wlać galaretkę jednego koloru, gdy lekko stężeje, ułożyć biszkopty, na nich warstwę budyniu i ponownie warstwębiszkoptów. Wyłożyć kolejną galaretkę i odstawić do stężenia. Czynności powtarzać do wyczerpania składników.
Formę przykryć folią i wstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem wyłożyć z formy, zdjąć folię. Podawać z bitą śmietaną.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama