Reklama

● 10 dag fasoli
● 1 kg czerwonej papryki
● 2 łyżki oleju
● 30 dag kiełbasy
● 2 cebule
● 3 łyżki przecieru pomidorowego
● 3/4 szklanki śmietany
● szklanka bulionu mięsnego
● ostra papryka
● majeranek
● sól
● pieprz
Fasolę opłucz, zalej woda, zagotuj, odstaw na 2 godz. Zmień wodę, ugotuj do miękkości, odcedź. Papryki umyj, oczyść z pestek i białych błon, pokrój drobno. Skrop łyżką oleju, uduś do miękkości. Kiełbasę pokrój w plastry, podsmaż na oleju. Na tym samym tłuszczu zrumień posiekaną cebulę. Dodaj fasolę, paprykę, kiełbasę, przecier, śmietanę, podlej bulionem. Duś 10 min. Przypraw do smaku ostrą papryką, majerankiem, solą i pieprzem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama