Biała rzodkiew z porami
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 60 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 15:12
Reklama
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
Reklama
- 2 białe rzodkwie
- por
- 1/2 łyżeczki jasnego sosu sojowego
- 2 łyżki oleju
- łyżeczka octu winnego
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól, pieprz
Reklama
Rzodkwie obrać, przekroić na pół, pokroić w cienkie półplasterki. Posypać 2 łyżkami soli. Odstawić na 20 minut.
Sos sojowy, ocet i cukier wymieszać z olejem. Ewentualnie sos przyprawić solą.
Por oczyścić, umyć, drobno pokroić. Półplasterki rzodkwi opłukać z soli pod bieżącą wodą i dokładnie osączyć.
Warzywa polać sosem, wymieszać. Podawać do mięs, zwłaszcza do wieprzowiny.
Reklama
Reklama
Reklama