Reklama

Porcja: 424 kcal
Przygotowanie: 25 minut
Na 6 porcji:
● 6 cebul
● 2 łyżki oliwy
● szklanka bulionu warzywnego
● liść laurowy
● 3–4 ziarna ziela angielskiego
● 2–3 łyżki jasnego miodu
● 2–3 łyżki octu balsamicznego
● 6 goździków
● 1 kg surowej białej kiełbasy
● sól
● pieprz
Cebule obrać, umyć, pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Podlać bulionem, dodać liść laurowy, ziele angielskie, miód, ocet balsamiczny i goździki. Dusić na wolnym ogniu, aż cebula całkowicie się rozpadnie. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Kiełbasę przygotować w dowolny sposób. Podawać z konfiturą z cebuli.

Reklama

przygotowanie potraw: Restauracje "U Fukiera" i "Słodki-Słony"
Zobacz inne przepisy Magdy Gessler na Wielkanoc. Zapraszamy na kobieta.pl

Reklama
Reklama
Reklama