Batoniki musli
Przygotowanie: 25 minut
Pieczenie: ok.30 minut
Sztuka: 200 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 10.10.2006, 08:46
Reklama
Składniki na 24 sztuki:
Reklama
- 10 dag herbatników, np. digestive
- 10 dag płatków kukurydzianych
- 2/3 kostki masła (ok. 13 dag)
- 5 dag cukru pudru
- 12 dag orzechów włoskich
- 7 dag wiórków kokosowych
- 2 i 1/2 tabliczki mlecznej czekolady (25 dag)
- łyżka posiekanej kandyzowanej skórki cytrusowej
- 1/2 puszki słodkiego mleka skondensowanego
Reklama
Płatki kukurydziane i herbatniki włożyć do torebki, pokruszyć. Masło stopić, wymieszać z herbatnikami, płatkami kukurydzianymi i cukrem. Formę (najlepiej 23x33 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć masę, wyrównać. Orzechy włoskie posiekać. Czekoladę zetrzeć na tarce, razem z wiórkami kokosowymi i kandyzowaną skórką posypać ciasto. Równomiernie polać mlekiem, posypać orzechami. Piec ok. 30 minut w temp. 180°C. Ostudzić, pokroić na batony.
Reklama
Reklama
Reklama