Reklama
  • 50 dag buraków
  • kawałek kapusty włoskiej
  • 2 marchewki, pietruszka
  • duży ząbek czosnku
  • cebula
  • 3 ziemniaki
  • szklanka fasoli szparagowej
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki śmietany
  • łyżka sosu sojowego
  • zielenina, sól, cukier, pieprz w ziarnach, sok z cytryny
Reklama

Starte na tarce warzywa (oprócz fasolki, buraków i ziemniaków) zalej wodą, dodaj przyprawy, gotuj ok. 20 min. Włóż pokrojone ziemniaki i fasolkę, ugotuj. Starte na tarce buraki ugotuj osobno. Gdy będą miękkie, połącz z resztą warzyw. Przypraw zupę przecierem, solą, sosem sojowym, sokiem z cytryny i cukrem. Przed podaniem wymieszaj ze śmietaną.

Reklama
Reklama
Reklama