Barszcz ukraiński
Czas przygotowania 30 min
Porcja 110 kcal
- Naj
Opublikowano: 14.03.2007, 11:24
Reklama
- 50 dag buraków
- kawałek kapusty włoskiej
- 2 marchewki, pietruszka
- duży ząbek czosnku
- cebula
- 3 ziemniaki
- szklanka fasoli szparagowej
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki śmietany
- łyżka sosu sojowego
- zielenina, sól, cukier, pieprz w ziarnach, sok z cytryny
Reklama
Starte na tarce warzywa (oprócz fasolki, buraków i ziemniaków) zalej wodą, dodaj przyprawy, gotuj ok. 20 min. Włóż pokrojone ziemniaki i fasolkę, ugotuj. Starte na tarce buraki ugotuj osobno. Gdy będą miękkie, połącz z resztą warzyw. Przypraw zupę przecierem, solą, sosem sojowym, sokiem z cytryny i cukrem. Przed podaniem wymieszaj ze śmietaną.
Reklama
Reklama
Reklama