Babeczki z czarnymi jagodami
Porcja: 98 kcal
Przygotowanie: 25 minut
Pieczenie: 35 minut

- Moje Gotowanie
Na 15 sztuk
- 150 g czarnych jagód
- 250 g mąki
- skórka starta z pomarańczy
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
- 50 g posiekanych migdałów
- szczypta soli
- 2 jajka
- 150 g cukru pudru
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 150 g masła
- 100 ml mleka
- cukier puder do posypania
1) Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, sodą, połową migdałów, i szczyptą soli.
2) Jajka zmiksować z cukrem, łyżeczką cukru wanilinowego i masłem. Połączyć z mieszaniną mąki i dodatków. Wlać mleko. Wymieszać. Delikatnie połączyć z umytymi i osączonymi jagodami.
3) Blachę z wgłębieniami lub metalowe foremki do babeczek wyłożyć papierowymi foremkami. Każdą foremkę napełnić ciastem. Pozostałe migdały i cukier wanilinowy wymieszać. Posypać wierzch każdej babeczki. Piec 35 minut w 180°C. Babeczki wyjąć razem z foremkami. Lekko wystudzić. Oprószyć cukrem pudrem.
Polecane
Góralski trik z czarnymi nasionami na odwrócenie złego uroku. Działa tylko o 1 porze dnia
„Gdy dostałam awans, skakałam z radości pod sufit. Nie podejrzewałam nawet, że szef mnie potrzebuje do czarnej roboty”
Rytuał Leśnej Jagody na szczęście w miłości. W 5 minut złączysz wasze serca na zawsze
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa