Babeczki z brzoskwinią
Przygotowanie: 30 minut
Oczekiwanie: 1 godzina
Pieczenie: 12-15 minut
Sztuka: 250 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 18:57
Reklama
Na 18 sztuk
Ciasto:
Reklama
- 2 szklanki mąki
- kostka masła
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 żółtka
- sól
Krem:
- 2 szklanki mleka
- torebka budyniu waniliowego
- 2 łyżki cukru
- 1/2 kostki masła
- 9 brzoskwiń z puszki
- truskawki
- bita śmietana w sprayu
Reklama
Ciasto: mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, cukier, masło, posiekać. Wbić żółtka, zagnieść ciasto. Owinąć je folią i schładzać godzinę.
Rozwałkować ciasto na placek grubości 3-4 mm, przenieść na wałku na ułożone obok siebie foremki. Wylepić je ciastem, nadmiar odciąć. Ponakłuwać widelcem. Piec 12-15 minut w temp. 210°C.
Krem: z mleka, cukru i proszku ugotować budyń. Wystudzić mieszając, zmiksować z masłem. Babeczki wypełnić kremem. Nałożyć po połówce brzoskwini. Ozdobić bitą śmietaną i truskawkami.
Reklama
Reklama
Reklama