Babeczki waniliowe
Smakowite babeczki na letnie miesiące. Życzymy smacznego!
- Ewelina Dybicz, Claudia
Opublikowano: 13.06.2013, 06:57
Reklama
Porcja: 380 kcal
Przygotowanie: 30 minut
Składniki na 20 porcji)
Reklama
- 3 żółtka
- 75 g cukru pudru
- 500 ml mleka
- laska wanilii
- 500 g truskawek
- 20 korpusów babeczek
- 1/2 szklanki cukru
Reklama
Żółtka utrzeć z cukrem i 2 łyżkami mleka. Resztę mleka zagotować z rozkrojoną laską wanilii. Zdjąć z ognia (wanilię usunąć). Wymieszać z masą żółtkową. Podgrzewać, mieszając, aż masa zgęstnieje. Wystudzić. Truskawki pokroić
w cząstki lub plasterki. Korpusy babeczek napełnić kremem, obłożyć truskawkami. Polać gorącym syropem z wody i cukru (1:1).
Reklama
Reklama
Reklama