Babeczki makowo-borówkowe
Przygotowanie: 30 minut
Pieczenie: 20-25 minut
Sztuka: 270 kcal

- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 18:58
Reklama
Na 12 sztuk
Reklama
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/3 szklanki maku
- 2 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 kostki margaryny
- szklanka maślanki
- słoiczek konfitury borówkowej
- polewa cytrynowa do ciast
- tłuszcz i mąka do foremek
Reklama
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, potem wymieszać z solą, sodą i makiem.
Jajka utrzeć z cukrem. Wymieszać z miękką margaryną. Wlać maślankę, wymieszać. Wsypać mąkę z dodatkami, całość wymieszać.
Foremki posmarować tłuszczem, posypać mąką. Nałożyć masę, na środku zrobić dołki, włożyć po łyżeczce konfitury borówkowej. Piec 20-25 minut w temperaturze 200°C.
Wyjąć z foremek i ostudzić. Polewę rozpuścić według informacji na opakowaniu, posmarować ciasteczka.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
21.12.2020, 16:00
04.06.2024, 22:45
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Ładowanie